Класическа фигурка на Джава от Междузвездни войни беше продадена за над 27 000 долара

posted in: Blog, Играчки, Новини | 0

Класическа фигурка на Джава от Междузвездни войни беше продадена за над 27 000 долараКолекционирането на екшън фигури на филмови герои е повече от хоби. За някои хора може да се окаже и доста доходоносна инвестиция.

Наскоро колектор е дал малко над 27 000 долара, за да си купи класическа екшън фигура на Джава от Междузвездни войни. Това а станало по време на търг във Великобритания по повод 40-годишния юбилей на класическата филмова сага.

Фигурката също е на тази възраст, като е пусната от компанията Palitoy в чест на първия филм. Тя обаче е рядка, защото е била продавана за съвсем кратко време. Причината – Palitoy бързо са я свалили от продажба, за да пуснат по-нова, подобрена версия.

Тогава никой не е подозирал, че Star Wars ще стане такъв хит и 40 години по-късно все още ще генерира милиарди приходи. Затова и има доста малко запазени бройки от по-ранните играчки, което ги прави още по-редки и желани от колекционерите.

Според аукциона Vectis, който е организирал търга, това е най-голямата сума, някога плащана за тази фигурка. Очакванията на специалистите са, че интересът към класически Star Wars играчки и аксесоари ще става още по-голям. Причината е ясна – големият успех на новите филми от поредицата. Така че всеки, който има подобни запазени играчки, може да се окаже собственик на малко богатство.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail