Elfkins има амбицията да бъде играчка-социална мрежа без екрани

posted in: Blog, Играчки, Новини | 0

Elfkins има амбицията да бъде играчка-социална мрежа без екраниДецата масово използват мобилни устройства и социални мрежи. А според нова компания има по-добро решение – играчка, която да е социална мрежа без екрани.

Играчката се казва Elfkins Communications и е дело на компанията Empath Interactive. На вид тя прилича на анимирано животно.

Вътре в нея има доста електроника, която позволява на децата да изпращат съобщения на приятели и на родителите си. Чрез Elfkins децата могат и да получават съобщения, които роботът ще прочита на глас.

Получаването и изговарянето на съобщенията е съобразено с часовата разлика и учебната програма на децата. Идеята – да не бъдат будени или разсейвани по време на училище, а да се занимават с Elfkins само през свободното си време.

“Децата живеят в момента и обичат да говорят за това, което са видели. Модерните технологии не са съобразени с малките деца”, казва Ан Къннигхам, един от съветниците на Empath и специалист психолог.

“Освен това очакванията от дигиталните играчки и устройства са много високи. Родителите искат да са качествени, да стимулират ученето и да не омръзнат бързо на децата. Самите деца искат нещо забавно и лесно за използване. Elfkins постига този баланс”, казва Том Калински, също част от Empath и бивш шеф на компании като LeapFrog, Sega и Mattel.

Дали децата наистина ще харесат Elfkins? Това ще стане ясно през септември т.г., когато започват продажбите на новата интерактивна умна играчка

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail