Disney подготвя специални събития за новата гама играчки от Star Wars

Disney подготвя специални събития за новата гама играчки от Star WarsDisney подготвя множество специални събития за представянето на новата гама играчки от Star Wars. Те ще повторят и някои от събитията през 2015 г.

През 2015 г. имаше огромна еуфория покрай Star Wars: The Force Awakens. Тогава първите играчки бяха на пазара още през септември, въпреки че филмът излезе по кината през декември.

Тази година ще се случи същото. Disney обяви, че е сключила партньорство с водещи търговски вериги по целия свят, които ще организират серия специални събития.

Те ще започнат още на 1-ви септември с т.нар. Force Friday II. Още в полунощ на същия ден, избрани магазини ще посрещат най-запалените фенове на “Междузвездни войни”.

LEGO, Hasbro, Disney и още много други компании ще са готови с множество играчки, които ще се предлагат още тогава. Ще има и дрехи, аксесоари, книги, комикси и още много. Disney ще се опита да повтори и дори да подобри огромния успех на първия Force Friday.

Disney планира да има и много нови технологии в някои от играчките. Преди две години голям хит беше дроидът BB-8, който можеше да се управлява чрез мобилно приложение. Тази година Disney очаква от производителите на играчки още подобни оригинални творби, но за сега запазва конкретните планове в тайна.

За тези, които няма да могат да отидат до магазин за играчки в уречения ден и час или просто няма участващ в събитието в близост до тях, ще има паралелни събития в интернет. Онлайн магазините на Disney, Toys R Us, Amazon и много други търговци ще пуснат новите играчки в полунощ на 1-ви септември.

Играчките са много важна част от бизнеса на Disney и популяризирането на “Междузвездни войни”. Те са най-продаваните играчки в САЩ през 2015 г. и 2016 г. с продажби над $1.5 млрд., показват данни на анализаторската компания NPD.

Освен това всички играчки, свързани със Star Wars, неизменно са в топ 10 на най-продаваните вече над 10 години поред, като любовта към филмовата сага не намалява. Disney планира нови филми със Star Wars поне до 2019 г., а ако те са достатъчно успешни, сагата най-вероятно ще продължи и след това. Предстоят още доста години на еуфория около “Междузвездни войни”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail