Полетът (приземяването) на мечтата – 1:18 AUTOart Bugatti Veyron

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast modelВече говорихме за това, как се осъществява мечта, пък било тя и в умален размер. Дали той има или няма значение, не е сега моментът да го разискваме. Имаме удобен случай да се сдобием с Bugatti Veyron и би било проява на лош вкус да не го направим. Разбира се, истинският начин да си го купим е да платим над 1 милион долара и да предвидим достатъчно средства за подръжка и експлоатация.

План Б включва да се сдобием с Veyron на фирмата AUTOart в мащаб 1:18 и да се насладим на качествената изработка. Така ще спестим огромни разходи за покупка и подръжка. Точно това направихме и ние от toyforia и сега ще ви запознаем с новата си придобивка.

След поръчка по Интернет и доставка по пощата, Veyron вече е в ръцете ни. Като истински колекционери запазихме и опаковката. Истината е, че изглежда зашеметяващо и величествено, а стомахът изпитва познато присвиване.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

Сега може да си представим какво изпитва собственика на този автомобил в мащаб 1:1. Използваната истинска метална мрежа за направа на решетката е налична и около ауспуха и създава отлични първи впечатления.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

Красиво изработените панели, боядисани с боя металик с лаково покритие, гуми, джанти и спирачни дискове напомнят за истинската кола и подчертават не само нейния стил и изисканост, но и подобаваща за случая сигурност. Обръщайки колата ще видите и независимото окачване изработено от метална сплав. Всичко това естествено е боядисано в походящи за целта цветове.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

След първоначалния преглед на външните части да пристъпим по-нататък в разглеждането на модела. Всички панели са отваряеми – преден капак, врати и спойлер, който функционира по същия начин като този на истинската кола. И тук е мястото да кажем, че капакът на мотора, може да се отваря само от притежателите на умаления размер, но не и от собствениците на големите автомобили, защото техните могат да се отварят само в оторизитан сервиз.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

Моделът обаче ни предоставя възможност да надникнем в отсека на двигателя на този истиски звяр. Поглеждайки вътре с включената в комплекта лупа установяваме, че имаме подробна и детайлна картина на целия мотор с най-малките подробности. На долната страна на колата има бутон за вдигане на спойлера. При неговата изработка също няма нищо спестено.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

Ще отворим разбира се и предния капак, за да видим как изглежда багажника на колата. В него се има място за един куфар, което навява мисли за предстоящи екзотични пътувания.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

Не може да не споменем фината и детайлна изработка на предното стъкло. Интериорът, както може да се очаква, е стилен и изискан, изцяло тапициран с мокет той създава чувство за топлина и уют.

1:18 AUTOart Bugatti Veyron diecast model

В заключение може да кажем, че това е един прекрасен модел на Bugatti Veyron, който може както да попълни нашата колекция, така да послужи и за игра на всички, които го пожелаят. Разбира се, има някои разлики с оригиналната кола, но те остават само за набитото око на истинския колекционер. Нашето мнение е, че покупката си заслужава вложените средства. Очаквайте следващите ни ревюта.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply