Светът на играчките и нашето място в него

posted in: Blog, Играчки | 0

Светът на играчкитеНа света няма друго място където да има истинско забавление и щастие като в света на играчките. Малки и големи, стари и млади, богати и бедни, включително и техните домашни любимци, се нуждаят от играчки. Било то плюшени или дървени, метални или пластмасови, животни или превозни средства, сглобени или конструктори, миниатюри или гиганти, скъпи или евтини, всички те имат едно название – играчки.

Има ги във всеки дом, в повечето офиси, в голям брой автомобили, както и във въздухо и водно плаващи превозни средства. Те имат едно основно предназначение – забавление. Покрай него обаче може да усъвършенстваме редица качества, като: търпение, грижовност, човечност и др. Има играчки, които могат да развиват нашето въображение и интелект дори да ни помагат в изучаването на чужди езици например.

Онлайн изданието stuffedparty, публикува статия, в която е поместена информация, че плюшените играчки са добро средство в борбата срещу депресията. Стресът в ежедневието е смазващо прогресивен и освен лечение и спорт, имаме нужда и от мигове на дълбока релаксация, в която можем да се потопим, попадайки в света на играчките. Там може да изпаднем в истинска еуфория и бързо като с топъл душ да свалим напрежението и агресията.

Освен за игра на децата, играчките имат и колекционерска стойност за порасналите. Тези, които си остават деца независимо от броя на годините и цвета на косите. Многобройни са примерите за огромни колекции от плюшени животни, запълващи цели стаи от жилищата ни до модели на автомобили, самолети, кораби и т.н. настанени в специални за целта етажерки.

Ние сме дългогодишни, пораснали и не толкова пораснали, почитатели на играчките и в този блог ще ви запознаваме с всичко най-интересно при тях. Благодарение на съвременните комуникации, колекции от играчки от всички краища на света могат да бъдат видяни от милиони хора. Ще обменяме опит и информация със световни производители, колекционери и обикновени хора, всички изпадащи в еуфория при вида на хубава играчка. А детският опит е незаменим за всички нас.

Разполагаме със собствени колекции от плюшени играчки, модели на автомобили, кораби и самолети. Ще бъде интересно за всички и вие да се включите със снимков материал и информация за вашите сбирки. Тук е мястото да обменим опит в изграждането на една колекция, нейната подръжка и съхранение. Докато едни си играят, други колекционират, трети произвеждат и разпространяват, ние имаме една единствена цел – да популяризираме еуфорията и насладата от играчките.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Leave a Reply